A FÜLTÁGÍTÁS

 2010.08.06. 14:29

A Fültágítás eredete

A tágítás egyidős az „átlagos” testékszerekkel. Világszerte megtalálhatóak a kitágított fülcimpával ábrázolt istenségek, történelmi személyiségek, mitológiai alakok ábrázolásai. Igen figyelemre méltó, hogy ezt az ősi ékszert Buddha és Tutankhamun is viselte.
Buddha esetében a fülek méretének megnövelése talán a befelé irányuló koncentrációt, a megfigyelés pontosságát segíthette oly módon, hogy a hallás által több információt sikerült ezáltal befogadnia. (a fültágító nem befolyásolja a hallást)

A tágított piercingek az amerikai, afrikai, óceániai törzsek körében is igen népszerűek. Ezen törzsek tagjai a mai napig gyakorolják a bőrük tágítását, mellyel nemritkán igen meghökkentő méreteket érnek el.
Az újszülött csecsemők fülét születésük után rögtön kiszúrják egy vékony halszálka vagy csont segítségével, majd az anyjuk idővel egyre nagyobbra cseréli az ékszereket, melyeket csontból, fából, illetve kőből készülnek.
Etióp törzseknél elterjedt szokás a fiatal asszonyok ajkának tágítása.
Itt először egy lyukat vágnak az ajakba, amibe egy kb. 2cm vastag „fatányért” tesznek, és a néhány hetes fájdalmas gyógyulási periódus 
után nagyobbra cserélik a „tányért”, mígnem elérik a kívánt méretet, mely átlagosan 12-15
cm körül mozog de nem ritkán 25 cm-re tágítják ki az ajkukat.

A lyukat valamelyik női rokon készíti el, azonban a tányérok későbbi cseréje már az asszony feladata.
A hatalmasra tágított fülcimpák illetve ajkak a benszülött törzseknél elsősorban az ellenség megijesztését szolgálták, esztétikai szerepük csupán másodlagos volt. Etiópiában a nők „kiváltsága” volt az ajaktányér, míg egyes borneoi törzseknél a férfiak viselték csak ezt az érdekes ékszert. Ez érthető, hiszen fejvadász portyáik során szükségük volt minden ijesztő

vonásra

 

 

 

FÜLTÁGÍTÁS OTTHON

(1)Aki elszeretné kezdeni a fültágítást de még teljesen szűz a fülcimpája annak a következőt javaslom. Először fülbevalót kell tenni bele. Itt viszont a szúrós módszert ajánlanám (ugyanis a belövéssel roncsolódnak a szövetek és így lassabban gyógyul) Amikor bent van a fülbevaló és meggyógyult a cimpánk teljesen ez kb 2 hét szokott lenni de természetesen ez emberfüggő :) Amikor meggyógyult teljesen akkor kezdhetjük el a 2-es lépést A FÜLTÁGÍTÁST!

(2)A fültágítás nem egy egyszerű folyamat türelem kell hozzá ez a lényeg. Mindig csak 1-2 millimétert szabad tágítani rajta különben vagy nagyon fáj begyullad gennyezik vérzik és legrosszabb esetben szét is szakadhat a FÜLCIMPA!!!! Szóval türelmesen kell csinálni. Úgy kezdjük hogy valami nagyon kicsi vékony tárgyat persze a fülbevalónál vastagabbat szépen lassan át kell dugni a fülcimpán. Ha ez megvan akkor bent kell hagyni hogy szokja a cimpa illetve forgatni stb. amikor egy bizonyos méretet megszokott a fül akkor jöhet megint egy kicsit nagyobb tárgy, így kell sorba haladni hogy eljussál a kívánt méretik. A legegyszerűbb módszer hogy kezdetben átteszel rajta egy fogpiszkálót amikor ez megvan mehet bele egy nyalóka pálca és amikor ezt is beszokta akkor a legegyszerűbb az hogy a nyalókapálcára cellukszott tekerünk és így az minimálisan vastagodik utána betesszük a fülbe bent hagyjuk míg beszokja azt a méretet stb. de az is egy megoldás hogy a műanyag ecsetet húzzuk mindig jobban bele a fülcimpánkba így is egyenletesen tágítjuk a lyukat . De lehet kapni különböző fültágító szetteket ahol a legkisebb tágítótól a legnagyobbig megvannak . De ezek nagyon drágák tehát a legegyszerűbb az hogy addig tágítod míg eléred a kívánt méretet és csak akkor teszed bele az ékszert.

 

 

Piercer hogy csinálja ?

Azoknak a kérdésére a válasz hogy a piercinges-nél hogyan történik a fültágítás röviden annyi hogy szikével belevágnak a fülbe és belehúzzák a tágítót. Hogy mindenki megértse mellékelek egy videót is! 

Na most hogy mindenki megnézte ezt a videót szerintem sokan meg értik hogy én mért az otthoni módszert ajánlom. Olcsóbb nem fájdalmas (csak akkor ha valaki túl nagyokat tágít egyszerre). És ami a legjobb hogy nem fog vérezni gennyezni ha mindenki betartja a lépéseket amiket leírtam :)

 

Hírek!

 

 

Ez a videó tökéletesen elmagyarázza  fültágítás lényegét. Honnan ered stb

 

 

 

 

Ha valakinek kérdése van a fültágítással kapcsolatban nem ért valamit tanácsot szeretne kérni az legyen szíves kommentetbe kérjen segítséget. Írsz egy kommentet az adott cikkhez én meg visszaválaszolok rá egy kommentel :) Illetve kérdezni még lehet az e-mail címemen is: tagitomster@citromail.hu

 

 

 

Képek-Néhány kép arról hogy miről is van szó :)

 

 

 

 

 

 


 

 

ReklámCsere - reklámozza ingyen weboldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://fultagitas.blog.hu/api/trackback/id/tr742203612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawe Farkas 2015.09.05. 21:09:07

hali! itt az első képen a fém az kb hány mm lehet? :)
süti beállítások módosítása